Startpagina >> Actueel >> Nieuws

Nieuws

Betrekken van mensen met een verstandelijke beperking bij gemeentebeleid

Mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB) weten zelf het beste waar zij tegenaan lopen. Daarom is het belangrijk dat zij bij gemeenten hun stem kunnen laten horen. De instrumentenwaaier biedt inspiratie.

Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe ze mensen met een licht verstandelijke beperking kunnen betrekken bij beleid en het inbrengen van hun ervaringen. Om gemeenten te helpen om deze groep een stem te geven, is een instrumentenwaaier gemaakt. Deze instrumentenwaaier is samen met de LVB-doelgroep en belangrijke partners geselecteerd en samengesteld. Zij hebben de instrumenten uitvoerig beoordeeld op toegankelijkheid en bruikbaarheid. Ook het LSR heeft hieraan meegewerkt.

waaier

De waaier is gemaakt om gemeenten te inspireren om mensen met een LVB een stem te geven.De instrumentenwaaier bevat 11 uiteenlopende instrumenten voor mensen met een LVB, hun ondersteuners, beleidsmakers en cliënten- en adviesraden om mensen met een LVB te betrekken bij beleid. Cliënten over Kwaliteit (CoK), het VGN-erkend kwaliteitsinstrument van het LSR is één van de instrumenten.

Ontmoeting en dialoog zijn in deze instrumenten het uitgangspunt, maar de een is meer een onderzoeksinstrument, de ander meer een spelvorm of training.

Per instrument is in de beschrijving aangegeven waar de focus ligt.Deze instrumentenwaaier is samen met de LVB-doelgroep en belangrijke partners
geselecteerd en samengesteld. Zij hebben de instrumenten uitvoerig beoordeeld op toegankelijkheid en bruikbaarheid.

Geplaatst op donderdag 1 februari 2018.

 

Overige pagina informatie

Zoeken op deze website

Of bekijk een overzicht van alle pagina's via wegwijzer.

Recent door u bezocht