Sterk in medezeggenschap

Informatiebijeenkomsten over zorg en ondersteuning

Welke ondersteuning kunnen ouders van kinderen of jongeren met een beperking krijgen bij het vinden van zorg, ondersteuning en/of dagbesteding? Om hen hierover te kunnen informeren kunt u als (speciale) school, kinderdagbestedingscentrum (KDC) of locatie voor jongeren gratis een informatiebijeenkomst aanvragen.

Veel ouders hebben het idee dat zij van het kastje naar de muur worden gestuurd als zij zorg en ondersteuning voor hun kind aanvragen. Ook bestaat de indruk dat steeds minder kinderen een indicatie via het CIZ krijgen en naar de gemeente moeten voor jeugdhulp. De vele regelingen maken het ingewikkeld, maar toch blijkt er vaak meer mogelijk te zijn dan gedacht. Juist daarom is het zo belangrijk dat ouders goede voorlichting en informatie krijgen.

Komende maanden – tot december 2018 - organiseert Samen Sterk voor kwaliteit informatiebijeenkomsten voor ouders*/verzorgers op scholen voor speciaal onderwijs, kinderdagcentra (KDC's) en locaties gericht op jongeren met een beperking. Meer informatie

De bijeenkomsten gaan over de (veranderde) wet- en regelgeving sinds 2015 en de mogelijkheden daarbinnen bij de vormgeving van zorg en ondersteuning.

De bijeenkomsten zijn gratis te reserveren. Wilt u dat er ook bij u op locatie een bijeenkomst wordt verzorgd? Neem dan contact met ons op.

Informatiebijeenkomst

In begrijpelijke taal krijgen ouders/verzorgers tijdens deze bijeenkomst uitleg over de verschillende zorgwetten zoals de Wlz, Jeugdwet, zorgverzekeringswet, Wmo, maar ook over het PGB, cliëntondersteuning enz. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: Wanneer kun je gebruik maken van de Wlz en wanneer niet? Hoe zit het met de jeugdwet? Welke regels gelden er? Kan de gemeente een PGB weigeren?

Ook kunnen ouders advies krijgen hoe en waar zij het beste een aanvraag voor zorg en ondersteuning kunnen indienen. Alle deelnemers krijgen de brochure 'Zorg en ondersteuning sinds 2015' in makkelijk Nederlands, zodat zij de informatie later nog eens rustig kunnen nalezen.

Reserveer een bijeenkomst

Heeft u interesse in een informatiebijeenkomst bij u op locatie? Of wilt u aanvullende informatie? Laat het ons weten via e.dekker@hetlsr.nl.

Deze bijeenkomsten worden aangeboden in het kader van de Kwaliteitsagenda gehandicaptenzorg 'Samen Sterk voor Kwaliteit' waarin een coalitie van verschillende partijen in de zorg (Ieder(in), KansPlus, LFB, LSR, MEE Nederland, NVAVG, VGN, V&VN, Zorginstituut Nederland, Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Ministerie van VWS) werken aan het verbeteren van de kwaliteit van de gehandicaptenzorg. Meer informatie is te vinden op: www.ikdoemee.nl

*Met ouders worden ook verzorgers en familie bedoeld. In overleg kan er ook een parallelbijeenkomst georganiseerd worden voor leerlingen/cliënten zelf.

Geplaatst op maandag 22 januari 2018.

Nieuws

Brief Tweede Kamer over Wmcz

Tweede plenair debat 15 november...dinsdag 13 november 2018

Plenair debat Tweede Kamer Wmcz

Update: onder voorbehoud gepland 15 november...maandag 12 november 2018

Succesvolle SamenSterkdag in Rijswijk

SamenSterkdag bij Middin op 5 oktober, een korte terugblik...woensdag 24 oktober 2018

Meer nieuws.

Agenda

23 november 2018

Netwerkbijeenkomst cliëntenraden revalidatie

28 november 2018

De Netwerkcarrousel

30 november 2018

Basiscursus medezeggenschap - VOL! -

30 november 2018

De Netwerkcarrousel

Meer agenda.

Bestellen

Het LSR
 

Website informatie

© 2002-2018 LSR, landelijk steunpunt (mede)zeggenschap Het LSR • Postbus 8224 • 3503 RE Utrecht • 030 - 293 76 64 • info@hetlsr.nlPrivacy