Startpagina >> Cursussen >> Agenda >> Agendadetail

Netwerkbijeenkomst cliëntenraden

16
feb
2018

Jaarlijks organiseert het LSR bijeenkomsten voor zijn leden. Tijdens deze bijeenkomst deelt u uw kennis en ervaringen in de zorg, krijgt u actuele beleidsinformatie aangereikt vanuit het LSR en eventuele samenwerkingspartners. Tijdens de bijeenkomsten kunt u uw vragen voorleggen en actief deelnemen aan de discussie.

Doel bijeenkomsten

  • Een inhoudelijk thema verder uitdiepen.
  • Collega raadsleden van andere organisaties ontmoeten.
  • Praktijkervaringen en goede voorbeelden uitwisselen.

Inhoud

Patiëntenportaal en de cliëntenraad

Online een afspraak maken met uw arts, thuis op de bank in alle rust nalezen wat de uitslag van uw onderzoek is, of de vraag die u vergat te stellen in de spreekkamer alsnog via een veilige, digitale verbinding aan de dokter voorleggen. Een op de drie ziekenhuizen in Nederland heeft een patiëntenportaal, en veel ziekenhuizen hebben deze innovatie op de agenda staan. Mede gestimuleerd door het VIPP programma, dat ziekenhuizen aanspoort om vaart te maken met onderdelen als online inzage in medische gegevens en medicatie-overzichten.

Veel patiënten vinden het belangrijk dat in ziekenhuizen een patiëntenportaal beschikbaar is, maar in de praktijk maken patiënten er relatief nog weinig gebruik van. Een actieve betrokkenheid van patiënten bij de (door)ontwikkeling en lancering van een patiëntenportaal, vergroot de kans dat patiënten het portaal actief gaan gebruiken en waarderen. De cliëntenraad kan zich sterk maken voor een brede patiëntenparticipatie en bijdragen aan een goede bekendheid van het platform.

Artikel ‘Op weg naar het patiëntenportaal’

Hoever is uw ziekenhuis met de ontwikkeling en invoering van een patiëntenportaal, en wat zijn mogelijkheden  om verschillende patiëntengroepen te betrekken? Vanuit expertisecentrum Nictiz zullen Charlotte Schreuder, adviseur eHealth, en Marinka de Jong, senior adviseur patiëntenparticipatie & eHealth met u in gesprek gaan. Naast actuele informatie over het gebruik van patiëntenportalen, maakt u kennis met best practices en een model om patiënten binnen het ziekenhuis actief te betrekken bij de ontwikkeling en de invoering van het portaal.

Bedoeld voor

Exclusief voor leden LSR.
Leden van cliëntenraden curatieve sector.

Leden ontvangen automatisch een uitnodiging.

Tijd

van 10.00 uur tot 13.00 uur met aansluitend een lunch tot 14.00 uur

Datum

16 februari 2018

Locatie

Ziekenhuis Amstelland, Amstelveen

Kosten

gratis en alleen toegankelijk voor leden

Aantal deelnemers

Maximaal 30
Per cliëntenraad kunnen maximaal drie personen deelnemen. Wilt u toch met meer personen deelnemen, neemt u dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden kan tot twee weken van tevoren. Meldt u aan via het aanmeldingsformulier. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief en een routebeschrijving.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het secretariaat van het LSR (info@hetlsr.nl) telefoon: 030-293 76 64.

 

Overige pagina informatie

Zoeken op deze website

Of bekijk een overzicht van alle pagina's via wegwijzer.

Recent door u bezocht

Aanmelden?
Aanmelden voor "Netwerkbijeenkomst cliëntenraden ".