Startpagina >> Cursussen >> Agenda >> Agendadetail

Netwerkbijeenkomst ambtelijk secretarissen cliëntenraden

22
sep
2017

Als ambtelijk secretaris ben je de spil van de cliëntenraad. Omdat je een solistische functie hebt, is het belangrijk om samen met collega ambtelijk secretarissen ervaringen uit te wisselen en je werk te verdiepen. Jaarlijks organiseert het LSR daarom netwerkbijeenkomsten.

Taak en functie van een ambtelijk secretaris

Uit onderzoek van het LSR en ervaringen van ambtelijk secretarissen zelf blijkt hoe divers ambtelijk secretarissen hun functie uitoefenen. De verschillen zijn groot; in het aantal uren, het takenpakket en de wijze waarop de functie gepositioneerd is binnen een organisatie. Voor een cliëntenraad is professionele ondersteuning van essentieel belang. Alleen dan kan een vrijwilligersorgaan, zoals de cliëntenraad, zijn werk optimaal uitvoeren. Een belangrijke vraag is dan biedt een ambtelijk secretaris de juiste ondersteuning? En is er afstemming met de cliëntenraad en de bestuurder over wat de cliëntenraad nodig heeft aan ondersteuning? De taak- en functieomschrijving van de ambtelijk secretaris is hiervoor een belangrijke houvast. Tijdens de netwerkbijeenkomst onderzoeken we de verschillen en overeenkomsten tussen wat een ambtelijk secretaris doet of juist niet doet. En staan vragen centraal zoals:

  • Wie bepaalt de inhoud van het takenpakket en het aantal uren?
  • Hoe vaak evalueer je je takenpakket en met wie?
  • Welke mogelijkheden zijn er voor groei en ontwikkeling in je functie?

Uit ervaring weten we dat de verschillen in wat een ambtelijk secretaris doet groot zijn. Wil je met eyeopeners naar huis gaan kom dan naar de netwerkbijeenkomst.

Neem je eigen taak- functieomschrijving mee!

Programma

In de ochtend onderzoeken we de verschillen en overeenkomsten tussen wat een ambtelijk secretaris doet of juist niet doet in de ondersteuning van de cliëntenraad. We gaan in groepen aan de slag om kansen, mogelijkheden en dilemma’s te verhelderen. Het doel is om inspiratie en nieuwe inzichten op te doen.

In de middag gaan we in op andere onderwerpen. Je kan zelf thema’s en vragen inbrengen en je denkt mee met collega-ambtelijk secretarissen. In een interactieve setting levert dit bewustwording en nieuwe ideeën op waar je mee verder kunt. Suggesties voor werkvormen voor dit deel van de dag zijn van harte welkom!

Bedoeld voor

Ambtelijk secretarissen van cliëntenraden die lid zijn van het LSR.

Leden ontvangen automatisch een uitnodiging.

Datum en tijd

22 september 2017  van 10.00 uur tot 15.30 uur

Locatie

Kantoor LSR, Kanaalweg 17c - B2, 3526 KL Utrecht

Kosten

€ 95,– (inclusief lunch en congresmateriaal) alleen toegankelijk voor ambtelijk secretarissen waarvan de cliëntenraad lid is van het LSR

Aantal deelnemers

maximaal 20

Aanmelden

U kunt zich tot 2 weken voor de bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en routebeschrijving.

Voor vragen: secretariaat van het LSR via info@hetlsr.nl) of 030-293 76 64.

 

Overige pagina informatie

Zoeken op deze website

Of bekijk een overzicht van alle pagina's via wegwijzer.

Recent door u bezocht

Aanmelden?
Aanmelden voor "Netwerkbijeenkomst ambtelijk secretarissen cliëntenraden ".